RENATO PARATORE VINNARE AV NORDEA MASTERS 2017

Efter dramatik ute på banan för den sista gruppen med Chris Wood i spetsen, stod han äntligen som vinnare av Nordea Masters 2017; den unga italienaren Renato Paratore. Han kom in på -11 totalt efter en stabil runda med fyra birdies och endast en bogey. Efter att scorekortet skrivits under, följde en nervös väntan inne i recordingarea där han satt och fick följa tv-sändningen.

För engelsmannen Wood var förutsättningarna enkla när han peggade upp på 18:e tee. Birdie – vinst. Par – särspel. Bogey – förlust och därmed seger för Paratore. Utslaget från tee blev en hook och med bollen långt ute i skogen fick Wood droppa för ospelbar och slå sitt tredjeslag från en stig inne i träddungen. Med bollen i greenbunkern var uppgiften att sänka för par något för svårt och resultatet blev bogey. Därmed tog Renato sin första vinst på Europatouren som en av de yngsta någonsin.

”Jag kan inte vara gladare än vad jag är just nu”, kommenterade Paratore. ”Jag uppskattar verkligen den här vinsten. Eftersom jag började dagen bara ett slag efter ledaren, kände jag att en vinst var möjlig om jag spelade bra. Jag tycker att jag höll en bra attityd ända till slutet, trots de ganska tuffa förutsättningarna”. 

Claes Nilsson, Tournament Director Nordea Masters;
”Jag vill börja med att säga grattis till vår vinnare, Renato Paratore. Ett stort tack till all underbar publik som besökt oss under veckan och till alla funktionärer som ställt upp. Ni betyder allt för oss! Tack till alla svenska spelare som ställer upp och stödjer tävlingen på ett fantastiskt sätt år ut och år in. Tack till Europatouren och alla på @barsebackgolfcountryclub för ett jättebra samarbete. Och sist, men inte minst, ett stort tack till alla våra partners med Nordea i spetsen. Vi är otroligt glada över att vi kan bjuda in er alla till en golffest igen 2018!”

Samtliga scorer hittar du via denna länk. Fler bilder från dagen kommer läggas ut inom kort.

2017-06-04T18:57:29+00:00 2017-06-04|Nyheter|